Over

De Nieuwe Kleren van de Wolf

Begeleiding van Verandering van Binnenuit

Dr. René Brohm

Waarom zou een organisatie kennis moeten ontwikkelen? Het omgekeerde lijkt intelligenter: Waarom zouden we niet met kennis organisaties ontwikkelen?

 

Specialist in actieleren en handelingsonderzoek vanuit een brede basis op het gebied van organisatiekunde, systeemdenken, sociale psychologie en etnografie. Ik combineer diepgaande kennis op het gebied van veranderkunde met een decennialange ervaring in het faciliteren van teamontwikkeling en leren in groepen ten behoeve van duurzame verandering.

 

 

Biografie

 

 

Na een studie informatica (1995, cum laude) aan de universiteit van Amsterdam met een specialisatie op wiskunde en filosofie werkte ik als software designer of in hedendaagse termen informatie-architect. In 1999 begon ik een promotietraject aan de Erasmus universiteit op het gebied van kennismanagement. In 2002 zette ik mijn promotietraject om als buitenpromovendus begeleiding te zoeken bij een hoogleraar aan de universiteit van Humanistiek in Utrecht. In die tijd werkte ik parallel daaraan als coördinator en projectmanager bij een innovatieve startup. In 2005 promoveerde ik op een proefschrift die de interactie tussen kennis en organiseren beschreef als een dynamiek tussen verschillende constellaties van kennis en macht.

In de rol van universitair docent, kerndocent en lector heb ik over een breed scala aan theorie lesgegeven, om steeds terug te komen bij het onderzoeken van sociale processen en organisatiedynamiek.

Sinds 2008 ben ik vanuit De Nieuwe Kleren van de Wolf mij bezig gaan houden met actieleren en handelingsonderzoek.

Het Partner Netwerk

Doordat DNKW in complexe verandertrajecten haar diensten aanbiedt vanuit een netwerkverband kan zij hoog gekwalificeerde professionals aanbieden en tegelijkertijd door lage overhead komen tot een scherpe prijsstelling.